verhalen

 

 

December 2011

November 2011 – januari 2012

Eind oktober was Willem alvast teruggekeerd naar Trinidad om onderhoud te plegen aan de boot. Hij trof De Flying Swan aan in een uitstekende conditie na ruim 4 maanden in 40 graden op de kant bij Powerboats. In de zengende hitte was hij 3 weken bezig met behulp van locale mensen de romp schoon te krabben tot op de huid om als eerste een etch primer daarna 5 lagen primer, inter protect en 3 lagen antifouling, trilux 33 op te brengen. Verder andere klussen zoals een nieuwe schroefas lager, de zg Volvo seal en nog tientallen andere klussen van het bekende klussenlijstje. Er waren nog wat andere Nederlanders aan het werk maar veel gezelligheid was er nog niet zo vroeg in het seizoen. Op 13 november bezocht hij met Petra en Dick van de Sally Lightfoot een klooster met Nederlandse pater Jan hoog in de bergen van Trinidad en die avond voelde hij zich grieperig. Een paar dagen later had hij nog net kans gezien om de boot weer in het water te krijgen en een ligplaats te regelen in de Crews Inn Marina. Dat griep gevoel werd erger en erger en toen Martine 15 november arriveerde was Willem inmiddels erg ziek. Van kwaad tot erger en op 19 november was zijn toestand zo verslechterd dat hij werd opgenomen in het St Clair ziekenhuis in Port of Spain waar meteen de diagnose dengue werd gesteld. Zijn niveau bloedplaatjes was inmiddels zo gedaald dat er al werd gesproken over een eventuele bloedtransfusie maar gelukkig heeft hij zich aan het infuus toch zelf weten te herstellen. 22 november werd hij ontslagen uit het ziekenhuis en heeft een week bij moeten komen in de marina.

Eind november had hij had hij het daar HELEMAAL gehad en is de Flying Swan dan toch begonnen aan het vervolg van haar reis. Op 29 november een nachttocht van 80 mijl van Trinidad naar Prickly Bay op Grenada, een voorspoedige tocht met een klein incident omdat we midden in de nacht dreigden boven op de 3 mijl lange kabels van een surveyerschip te varen. Dit schip, met 5 drijvende kabels voor het meten van de diepte moest ons met lichtkogels waarschuwen om hierna met een grote boog 5 mijl om te varen.,

Van Prickly Bay, waar we de volgende dag afmeerden naar de grote baai bij St Georges op Grenada. Daar hadden we een genoeglijke tijd met de Bella Ciao en de Sally Lightfoot en met de laatste voeren we een heerlijke week door de Grenadines, met als hoogtepunt de Tobago Cays. Het weer was prachtig en weinig wind dus heelijk ankerweer. We waren daar natuurlijk vorig jaar al geweest dus wisten precies welke mooie plekjes we moesten aandoen.

Op 12 december ging de Sally Lightfoot haar weg naar Curacao en wij vervolgde onze tocht naar boven Canouan, het fantastisch leuke Bequia, St. Vincent naar St. Lucia Rodney Bay ons welbekend van de aankomst van Willem met de ARC vorig jaar. Daar vierden we Kerst met de Anna Sophia en verwelkomden op 26 december onze dierbare vrienden Gijs en Ingrid om met ons mee te varen naar St Maarten. Op St. Lucia had het de laatste week van december ongelooflijk hard gewaaid en een hele vloot van schepen was niet kunnen uitvaren. Gelukkig was de wind net iets gaan liggen en konden wij meteen vertrekken naar Martinique waar de wind opnieuw van zich deed spreken en wij 3 dagen verwaaid lagen! De champagne met Oudjaar smaakte er niet minder maar de tijdsdruk begon wat toe te nemen en zo voeren we met 27 knopen wind uit het oosten naar Dominica waar we nog maar een dagje verwaaid bleven. Vervolgens het mooie Isles des Saintes, Deshaies aan de westkust van Guadeloupe, Nevis en St. Kitts en op 7 januari meerden we af in de Sympson Lagoon op St Maarten. Mission Completed en namen daar afscheid van onze vrienden.

Tot eind januari bleven we op St Maarten om te klussen, te borrelen, te relaxen, met dochter Victoria te varen die 10 dagen ons kwam verwennen en de aankomst mee te maken van Laura Dekker!! Ook daar ontmoeten we Joop v.d.Bosch, met de Razzle Dazzle, 24 jaar geleden uit Zierikzee vertrokken. Een erg leuk weerzien. Daarna werd het tijd voor een nieuw hoofdstuk in het leven van de Vliegende Zwaan! De Britse Virgin en US Virgin Eilanden, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Bahama’s en de oostkust van USA is voor ons een totaal nieuw gebied en we verheugen ons er enorm op!!!!

We zijn nu ( 16-2) St. Thomas op de Britse Virgin. Prachtig en helemaal in de relax.

.

 

  Terug naar het Archief

 

  Januari 2011

  Februari 2011

  Maart 2011

  April 2011

  Mei 2011

  Juni 2011

  Juli 2011

  Augustus 2011

  September 2011

  Oktober 2011

  November 2011

  December 2011

 

Copyright ® 2010 FlyingSwan.nl  
Flying Swan On The Move